Ondernemersvideo’s speciaal voor jou


Op 20 juni 2017 ging het Youtube kanaal van zulutions live. Hier plaats ik iedere donderdag een nieuwe ondernemersvideo. Het is inmiddels augustus, wat betekent dat ik ruim een maand op Youtube zit. Hoe dat verloopt, deel ik graag met jullie.

Mijn Youtube avontuur

In mijn blog “Video marketing is meer lights, camera, ACTION” gaf ik 8 redenen waarom niet alleen ik maar ook u wellicht een kanaal zou moeten hebben op Youtube. Per punt geef ik graag mijn mening aan de hand van mijn ervaringen.

Google Loves Videos:

Dit klopt wel degelijk. Youtube is eigendom van Google dus is het logisch dat video’s geboost worden. Als op zulutions gezocht wordt, vindt men teksten en afbeeldingen over zulutions maar ook veel meer wat niet relevant is. Bij video’s is dit niet het geval en komt alleen zulutions terug. De indexering van video’s levert mij daarom al een betere vindbaarheid op voor gebruikers die mij al kennen.

Video marketing is onmisbaar geworden:

Het lijkt misschien niet zo, maar de opname van een Youtube video, het editen, het correct uploaden, bedenken van de juiste omschrijving, het gebuik van de juiste tags en het delen een video nemen nogal wat tijd in beslag. Na een opname ben ik ook altijd moe. Wat heb ik toen bedacht. In één week niet 1 maar 2 video’s op te nemen. Hierdoor had ik materiaal voor 2 weken en had ik een week ‘rust’. Tijdens die week mistte ik echter het hele proces. Al snel was video marketing een deel van mijn werkweek geworden. Het voelt nu al als een onmisbaar onderdeel in de marketingmix van zulutions.

U wekt vertrouwen door uw publiek nog meer te laten zien van uw onderneming:

Ik behandel verschillende onderwerpen op mijn Youtube kanaal. In de video’s “Awesome possum fempreneur” interview ik inspirerende onderneemsters die ik ken. Hier komt nog een mannelijke variant van. In “Tijd voor een tip” behandel ik mijn blogs in video-vorm. Onder “Overig” vind men onder andere mijn intro. Hier laat ik meer van mezelf zien, ook los van zulutions. Zo komen ook Samuel en Alessa, mijn 2 kinderen, langs. Tijdens het filmen gaat er van alles fout en ook dit laat ik met plezier zien in het item “Blooper“.

Of mijn video’s leiden tot meer vertrouwen, kan ik nog niet beoordelen. Daarvoor heb ik meer data nodig. Ik merk wel aan de positieve reacties dat mijn publiek deze vorm van online marketing waardeert.

Tegenwoordig kijkt iedereen naar video’s op zijn of haar mobiel en zo bereikt u dus een breed publiek:

Mijn publiek heeft de 12 geüploade video’s in totaal 387 keer bekeken in een maand tijd. Dit gebeurde 309 keer op de mobiel. Ik kan dus voor het zulutions kanaal bevestigen dat mijn video’s het meest bekeken zijn vanaf een mobile device. Maar of ik een breder publiek bereik is nog niet meetbaar.

Video marketing is de perfecte tool voor visueel ingestelde doelgroepen:

Uiteraard is het zo dat als men meer visueel ingesteld is, men liever een video bekijkt dan een tekst leest. Dit betekent natuurlijk niet dat ik alleen visueel ingestelde doelgroepen bereik met mijn video’s. Tegenwoordig bekijkt iedereen bijvoorbeeld wel eens een Youtube instructievideo. Zo heb ik afgelopen weekend zelf slimy gemaakt met mijn kinderen met behulp van zo een video. Ik lees liever, maar in zo een geval is het zien ook wel handig.

Video marketing past perfect in de marketingmix van uw onderneming:

Hier ben ik het deels mee eens. Het vergt aardig wat tijd en ik ben ook blij met de hulp die ik krijg. In mijn eentje zou ik er niet aan zijn begonnen, puur vanwege de tijd. Waak ervoor dat andere onderdelen in de marketingmix niet worden verwaarloosd/ vergeten.
Ik vind wel dat video marketing past bij iedere onderneming. Wat men laat zien, is verschillend.

Video marketing past ook binnen uw budget:

Voor een zelfstandige is dit niet helemaal waar. Momenteel heb ik al 2 statieven aangeschaft omdat ik vanuit diverse hoeken opnames maak. Ik merk zelf dat de kwaliteit van een video een belangrijke rol speelt. Om die reden overweeg ik een microfoon aan te schaffen. Ook heb ik gekeken naar een goede camera maar vooralsnog lukt het prima met de mobiel.

Als je er eenmaal aan begint, wil je steeds beter en dat kan alleen door te investeren. Of daar het budget voor is, is dan nog maar de vraag. Ik doe het in ieder geval langzaam aan en in fases.

Video’s zijn leuk om te delen:

Ik merk inderdaad dat mijn video’s makkelijker worden gedeeld. Vanuit Youtube al 15 keer. Ik deel de video link ook op mijn andere social media kanalen en ook dit wordt gedeeld door mijn publiek.

Mijn conclusie

Ik had meer groei verwacht, meer views, meer likes. Dit valt mij nog wel tegen. Wat meevalt, is dat ik al 2 aanvragen heb gehad en mijn publiek inmiddels weet dat ik een Youtube kanaal heb en donderdag een nieuwe video plaats. Het is een start en geduld is een schone zaak.
Al doende leert men en zo kwam ik erachter dat de url van mijn kanaal pas gepersonaliseerd kan worden bij 100 abonnees. A long way to go dus.

Share