Video marketing is meer dan lights, camera, ACTION!


zulutions online marketing bureau Almere video marketing youtube

 

De volgende stap binnen social media marketing is ook voor online markting bureau zulutions een feit. Vandaag (20 juni 2017) heb ik de intro van mijn nieuwe Youtube kanaal opgenomen. In één van mijn eerste blogs (Geef uw bedrijf een gezicht) biechtte ik mijn camera-angst op en toch durf ik nu ook video marketing aan. Waarschijnlijk is het ook wat voor uw onderneming.

Waarom video marketing voor uw onderneming?

Mocht u nog niet geloven in video marketing, dan geldt onderstaande ook voor u.

  1. Google Loves Videos
  2. Video marketing is onmisbaar geworden
  3. U wekt vertrouwen door uw publiek nog meer te laten zien van uw onderneming
  4. Tegenwoordig kijkt iedereen naar video’s op zijn of haar mobiel en zo bereikt u dus een breed publiek
  5. Video marketing is de perfecte tool voor visueel ingestelde doelgroepen
  6. Video marketing past perfect in de marketingmix van uw onderneming
  7. Video marketing past ook binnen uw budget
  8. Video’s zijn leuk om te delen

Videos can attract a different audience, one that might not want to take the time to read a white paper or an article.  – Brick Marketing

Tips voor een succesvol video marketing beleid

Al doende leert men. Dit geldt zeker voor video marketing. Wij maken allemaal wel eens en filmpje op onze mobiel of videocamera. Meestal gaat dit ook mij wel aardig af. Om die reden dacht ik “dat ik doe wel even”. Soms moet je ook gewoon beginnen en de sprong in het diepe wagen. Ik raad u af dit te doen met uw video marketing, zeker als u net als ik heel creatief bent.
Eigenlijk kunt u met video marketing alle kanten op. Dit heeft zijn voordelen maar welke kant voor u de juiste is, dat is nog maar de vraag. Als u het maximale eruit wilt halen, en daar ga ik wel vanuit, dan is het verstandig vooraf na te denken over een aantal zaken. Welke kanalen wilt u inzetten? Hoe persoonlijk wilt u zijn? Wat wilt u laten zien en aan wie? Maar denk ook aan hoeveel tijd u eraan wilt besteden. Het is namelijk geen eenvoudige klus om een leuke video te maken.

Dit lijkt al veel om over na te denken maar eigenlijk komt er nog meer bij kijken. Daar kwam ik zelf achter toen ik ermee bezig ging. Daarom heb ik samen met een stagiair Media & Redactie vooraf een marketingplan geschreven. Nu kom ik vast heel kundig over maar eigenlijk begint ook mijn video avontuur nu pas.

Wat kunt u verwachten op mijn Youtube kanaal

Sinds ik met het idee speel om ook met video marketing aan de slag te gaan, heb ik binnen mijn netwerk geïnventariseerd waar men interesse in heeft. Op het Youtube kanaal van online marketing bureau zulutions zullen deze onderwerpen aan bod komen. Zo geef ik tips & trucs en komt er een Q&A rubriek. De rode draad zal zijn dat ik ondernemers help succesvoller te worden met behulp van online marketing.
Zelfstandig ondernemen is verre van gemakkelijk en ook dit element komt terug in de video’s van zulutions maar dan op geheel eigen wijze.

Wilt u alvast een voorproefje? Neem dan een kijkje op het Youtube kanaal van zulutions. Vergeet u niet te abonneren en dan bent u één van de eersten die mijn intro te zien krijgt. tum tum tum. To be continued 🙂

You shouldn’t dream your film, you should make it! – Steven Spielberg

Share