Social media plan


De meeste bedrijven hebben social media acccounts omdat ‘het moet’ maar de bijbehorende strategie, het social media plan, ontbreekt. Heeft u ook de nodige accounts maar weet u niet hoe u deze effectief in kunt zetten? Uw interacties, tweets, posts, foto’s en blogs moeten nieuwswaardig zijn zodat uw inspanningen u het gewenste resultaat opleveren. De gouden regel voor social media is, meld alleen als er wat te melden valt.

Met een concreet plan implementeert u op strategische wijze uw social media binnen de huidige beleidskaders

Succesvolle integratie van social media in uw marketingmix begint met een concreet plan. Net zoals bij uw marketingstrategie moet er vooraf worden nagedacht over waarom u er gebruik van wilt maken, wat u wilt bereiken, hoe u en waar u het beleid gaat uitvoeren en wie daar een rol in gaan spelen. Het kan zijn dat u kiest om een aantal accounts te openen of verder uit te breiden, maar het kan ook zo zijn dat u ervoor kiest een aantal op te zeggen omdat ze niet op uw strategie aansluiten.
Een gedegen social mediaplan is slechts het begin. Het slagen van uw social media inspanningen wordt niet bepaald door één persoon, maar komt voort uit gezamenlijke inspanning. Er moet dus interne consensus zijn en een draagvlak worden gecreëerd.
zulutions ondersteunt u bij het opstellen van uw plan maar ook voor de implementatie ervan kunt u op mij rekenen.

Hoe zulutions te werk gaat

 1. Wij starten met een telefonische intake waarin wij elkaar beter leren kennen.
 2. Wij stellen aan de hand van uw marketingstrategie een social media plan op.
 3. Samen zorgen wij voor een intern draagvlak, waarbij de directie van uw bedrijf een prominente rol speelt.
 4. Hierna ga ik voor u aan de slag met uw accounts.
 5. Binnen korte tijd boeken we samen resultaten.
 6. Wij bellen gedurende 1 kalendermaand wekelijks om de resultaten van de genomen acties te evalueren en eventueel bij te schaven.
 7. Hierna blijft zulutions graag met u in contact. Social media marketing is immers een dynamisch proces.

Wat levert een Social media plan u op

Binnen korte tijd bent u in het bezit van een concreet, uitvoerbaar Social media plan waar uw personeel achter staat en actief aan bijdraagt. Naast ontwikkelen help ik u ook bij het optimaliseren van bestaande strategieën en indien gewenst, houd ik uw accounts up to date en is ook webcare mogelijk.

Vraag nu een offerte voor uw Social mediaplan bij online marketing bureau zulutions aan.

  Naam (verplicht)

  Bedrijfsnaam

  Uw e-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Website

  Onderwerp

  Uw bericht